Як QR-меню економить бюджет закладу


Оптимізація – це невід'ємна частина ресторанного бізнесу. Ресторатору необхідно оптимізувати всі сегменти роботи закладу, щоб привести його на вершину ефективності. Від правильно вивірених технологічних карт до оптимальної кількості солі в сільничках – це здається незначним, але в сукупності впливає на життєздатність бізнесу.

Тому навіть дорогі і фешенебельні ресторани потребують раціональної економії, а фастфуд-точки і заклади середньої цінової категорії тим паче. Один із сучасних способів оптимізації роботи ресторану чи готелю – це використання QR-меню з його численними можливостями.

 

3 ключові економії з QR-меню

Авторитетний журнал New York Magazine нещодавно опублікував статтю з провокаційним заголовком ''Чи не час позбутися від меню?'' Річ у тому, що багато ресторанів в Нью-Йорку тільки починають повертатися в звичний ритм обслуговування гостей, і між рядків проглядається німе запитання: а чи варто продовжувати використовувати друковані меню після завершення пандемії, через яку багато відвідувачів засумнівалися в їх доцільності?

Звичайно, все ще є люди, які не користуються смартфонами. А значить, малоймовірно, що ресторани можуть повністю відмовитися від друкованих меню. Але в той же час більшість гостей закладів сканують меню по QR-коду з телефону або заздалегідь переглядають онлайн-меню з комп'ютера. В таких умовах одноразові меню (рекомендовані ВООЗ в умовах пандемії) або традиційні друковані версії виглядають як ірраціональна трата фінансових ресурсів.

Глобальна пандемія зобов'язує всі заклади, які бажають продовжувати свою роботу, максимально економити і гарантувати безпеку гостей. І функціональні безконтактні меню здатні забезпечити їх найважливішими перевагами:

 

1)  Знизити витрати на друк нових паперових меню

Вартість роздруківки однієї сторінки меню варіюється в залежності від обсягу замовлення і формату паперу. Але навіть при використанні бюджетних матеріалів, рестораторові доведеться витратити кругленьку суму, хоча в поточних реаліях багато людей намагаються не торкатися до спільних предметів без гострої потреби. А якщо випадково ви виявили помилку – готуйтеся передруковувати всю партію.

Інша справа – електронне меню. Навіть з урахуванням необхідності роздрукувати QR-коди, ці витрати все одно не можна порівняти з колосальними вкладеннями в друковані меню. Крім того, вам не доведеться передруковувати паперові меню після кожної найменшої зміни, наприклад, введення спеціальних пропозицій, сезонних страв, корекції цін і ваги готових позицій. Використовуючи повноцінне онлайн-меню, ви зможете вносити будь-які правки, які одразу ж оновляться. Це особливо важливо для молодих закладів, які ще хитко стоять на ногах.

 

2)  Відмовитися від дорогих послуг дизайнерів і інших профільних фахівців

Розробка дизайну меню – це довгий і витратний процес. Кошторис по цій роботі охоплює оплату праці дизайнера і інших фахівців, а якщо ви вирішите взяти цю задачу на себе – все одно доведеться витратитися на професійне програмне забезпечення.

Якщо замінити друковане меню на онлайн-версію, то вдасться уникнути істотних фінансових втрат. При цьому стиль, інформативність, лаконічність і інші аспекти вашого брендингу не будуть порушені.

 

 

3)  Зменшити витрати часу на розробку меню, що призводить до зниження інвестицій в робочу силу

Час неодмінно вартує грошей. Навіть якщо за розробку вашого меню відповідальний хтось із персоналу, вам доведеться оплачувати його працю погодинно або за фактом. Хоча в цей же час співробітник міг би займатися своїми безпосередніми обов'язками, які прямо або побічно приносять дохід вашому ресторану.

На противагу друкованим меню, сучасне меню з доступом по QR-коду фактично безкоштовне. Вам не потрібно витрачати багато часу на його створення, а оновити позиції або ціни можна за 1 хвилину.

Дозвольте вашому ресторану розвиватися, вдосконалюватися, рухатися далі в напрямку сучасного менеджменту і маркетингу. Меню з доступом по QR-коду – це один з тих кроків, який наблизить вас до успіху.