Як створити сезонне меню



Ваш заклад може мати славу універсального місця з їжею на будь-який смак, пропонуючи гостям широкий вибір страв родом з усіляких країн світу. Мультиваріантне меню подобається людям, які люблять куштувати різні смаки і поєднання. Але що вони точно не люблять – це салати, закуски, основні страви та десерти, які вже приїлись. Нехай ваш шеф-кухар кращий в приготуванні качки по-пекінськи в усьому місті, але постійні гості не захочуть їсти тільки вашу качку щодня.

Відмінний вихід для вашого ресторану – розробка і оновлення сезонного меню в контексті пори року, погоди, свят. Таким чином, зміна сезонів стане логічним приводом ввести нові позиції в ваше регулярне меню і мотивувати гостей скуштувати новинки.

 

Аргументи ''за'' сезонне меню

Сезонне меню необхідно вашому закладу незалежно від його типу і рівня. Свою вигоду від нього отримає і фешенебельний ресторан в азійському стилі, і затишне бістро з фастфудом. Знаєте, чому?

З одного боку, воно привертає увагу нових гостей і підтримує інтерес постійних клієнтів. З іншого боку, вам нічого не вартуватиме включити сезонні позиції в регулярне меню. А тепер розглянемо докладніше ваші вигоди від сезонного меню.

 

Економія бюджету на закупівлю

Сезонні продукти завжди коштують дешевше. Наприклад, восени собівартість страви з баклажанами буде набагато нижче, ніж собівартість аналогічної страви навесні. Тому логічно, якщо ви перенесете деякі позиції з сезонними інгредієнтами в тимчасове меню. 

Тренд на здорове харчування

Сезонні страви готують з сезонних продуктів, в яких найбільше вітамінів і макронутрієнтів. Наприклад, осінь – пора гарбуза, а значить у вашому меню може з'явиться пряний гарбузовий брауні і вершковий суп-пюре з гарбуза, які оцінять шанувальники ідеї здорового харчування. 

Сезонні смаки і потреби гостей

Навіть наш організм натякає нам, які продукти і страви варто споживати в ту чи іншу пору року. Так, фізіологічний чинник відіграє велику роль в гастрономічних перевагах гостей. Наприклад, влітку у вас частіше будуть замовляти освіжальні напої з м'ятою, лаймом, імбиром, а взимку – зігрівальні напої з обліпихою, малиною, корицею. 

Ефект новизни

Цезар, ростбіф, тартар, борщ, тірамісу – це популярні і завжди затребувані позиції в ресторанах. Але ніхто не стане їсти свою улюблену страву кожен день. А бажання спробувати щось нове притаманне більшості людей. Тому без сумнівів давайте їм регулярно скуштувати новинки з сезонного меню. 

Нова ідея для реклами

Поява новинок у меню – це ідеальний інфопривід для рекламного поста в соціальних мережах або фішка для вашого нового ситілайта. Вашій команді вдасться створити цікаві акції та спеціальні пропозиції, щоб симулювати ажіотаж навколо вашого закладу.

 

Створюємо сезонне меню без дизайнера

Як бачите, економія, поліпшення іміджу закладу в ресторанному бізнесі, задоволення смаків і очікувань гостей – це лише мала частина переваг вашого сезонного меню. З сервісом Me-Menu ви отримуєте ще один бонус – не витратите на це ні копійки.

Що для цього потрібно:

  1. Зареєструватися на сервісі Me-Menu і додати ваш заклад.
  2. Створити одну або більше груп меню.
  3. Додати ваші страви з фотографіями та описами.
  4. Роздрукувати і розповсюдити ваш QR-код.

За допомогою сервісу Me-Menu ви можете додавати повноцінне сезонне меню швидко і без необхідності витрачатися на друковані екземпляри.