Як створити меню для ресторану без дизайнера


Заклади громадського харчування приваблюють гостей з різних причин. Деякі полюбляють насолоджуватися чудовим смаком страв від шеф-кухаря, інші люблять перебувати в унікальній атмосфері, а треті просто обирають готову їжу, а не домашні кулінарні експерименти. Однак незважаючи на конкретну причину, всі вони в першу чергу вимагають в закладі одне: меню.

Меню в ресторані, кафе, готелі або в закладі швидкого харчування – це найбільш затребувана інформація для гостя. Завдяки друкованій або електронній гастрономічній карті, він в силах:

– ознайомитися з доступними до замовлення основними стравами, салатами, гарнірами, десертами;

– з'ясувати наявність або відсутність деяких інгредієнтів (особливо актуально для алергіків або людей, які харчуються за конкретною системою харчування);

– дізнатися актуальні ціни на страви та напої, а також точну вагу і розмір порції.

Без такої інформації мало хто з людей зробить замовлення. Хіба можна вибрати їжу або напої, не знаючи склад і вартість страв? Тому немає такого сучасного закладу, в якому повністю відсутнє меню в тому чи іншому форматі.

 

 

Як створити меню для ресторану

Отже, у вас є 2 опції: найняти дизайнера або зробити все самостійно. Обидва варіанти мають і переваги, і недоліки. Наприклад, робота з фахівцями забирає менше часу, але коштує грошей; при цьому від вас буде потрібно детально викласти своє бачення майбутнього меню, щоб дизайнер зміг підготувати гідний проєкт.

Самостійна розробка меню не вимагає додаткових фінансових витрат, але приготуйтеся витратити набагато більше часу. Вам знадобиться скласти список всіх позицій і розділити їх на категорії, вигадати концепцію і дизайн макета, а після реалізації графічних деталей – роздрукувати потрібну кількість екземплярів в друкарні.

У процесі створення меню для ресторану бажано консультуватися з фахівцями або хоча б враховувати поради дизайнерів. Наприклад, важливо приділити увагу обсягу і стилю тексту, типу і розміру шрифту, перевести позиції на англійську або інші затребувані мови (якщо ваш заклад популярний серед іноземців).

 

 

Просто створити меню – вже недостатньо

Ваше меню розроблено – можна зітхнути з полегшенням і займатися іншими важливими бізнес-завданнями, правда? На жаль, ще рано. Створити гастро-карти – це половина завдання, тому що на регулярній основі потрібно:

– коригувати ціни;

– міняти позиції, якщо змінився їх склад;

– додавати і прибирати сезонні страви;

– розміщувати спеціальні пропозиції і т. д.

Тому все більше популярності завойовують QR-меню – електронні меню для будь-яких закладів без обмежень в дизайні і контенті. З одного боку, адміністрація ресторану буде економити бюджет на друкуванні нових екземплярів і час на коригування поточних файлів. З іншого боку, гості з задоволенням стануть користуватися безконтактними меню. Ці плюси – тільки вершина айсберга з переваг меню з доступом по QR-коду.

 

3 кроки до запуску сучасного QR-меню

Отже, ви на вірному шляху: скоро на столиках і в соціальних мережах вашого ресторану з'явиться необхідний штрих-код – ваш унікальний QR-код. Саме його будуть сканувати ваші потенційні гості, щоб відкрити актуальне меню на своєму смартфоні. А якщо ви захочете розширити можливості свого закладу, то будете користуватися іншими функціями, наприклад, обробляти замовлення онлайн, виставляти рахунки і отримувати оплату через мобільні пристрої, приймати замовлення на винос без дзвінків та ін.

Для створення вашого безконтактного меню потрібно:

  1. Реєстрація.

Зареєструйтеся на сайті Me-Menu. Додайте ваш заклад, слідуючи простим і зрозумілим крокам в інструкції.

  1. Завантаження меню.

Додайте до списку всі позиції з вашого меню: основні страви, десерти, салати, напої та ін.

  1. Роздруківка вашого унікального QR-коду.

Буквально за лічені секунди сервіс підготує штрих-код вашого меню. За вами залишиться тільки розмістити QR-код в самому закладі, на фасаді, в соціальних мережах та інших помітних місцях.

Далі можете на свій розсуд персоналізувати меню. Наприклад, підключити власну систему доставлення, безконтактну оплату, можливість бронювати столики та інші затребувані опції.

Створення меню для ресторану – це повноцінний проєкт всередині вашого бізнесу. Можна перекласти цю задачу на нас або виконати її самостійно, головне – якісний результат. У сучасних реаліях немає нічого більш актуального, вигідного і зручного для вас і ваших гостей, ніж QR-меню.

Тому не втрачайте час і клієнтів – створіть своє безконтактне меню за мить! Завдяки сервісу Me-Menu, вам доступний безкоштовний інструмент для розробки власного електронного меню без дизайнера.